Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 duże paczki
żółtko jajek 4 szt
jajko 1 szt
cukier 10 dag
wanilia
mleko 0,5 l
mąka ziemniaczana 3 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki

Jajka utrzeć z cukrem i wanilią na pulchną masę.
Zagotować 1/4 l mleka.
Resztę mleka wymieszać z mąką ziemniaczaną, wlać na to gotujące się mleko, zagotować ciągle mieszając.
Gorącą masę wymieszać z jajkami, zagęścić na parze stale mieszając.
Ostudzić.
Na blasze ułożyć warstwę krakersów, na krakersy rozsmarować krem i przykryć znów krakersami.
Wierzch posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 22.04.2011 15:42
uwielbiam napoleonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak