Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa do smaku
śledzie 6 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z pieczarkami

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie no około 0,5 godziny, odsączyć z wody, pokroić i posypać czarnym pieprzem. Pieczarki umyć i pokroić podsmażyć na oliwie z cebulą dodając 3-4 ziarenka ziela i 1-2 listki laurowe oraz około 2 łyżeczek koncentratu pomidorowego. Ostudzić i zalać śledzie. Pozostawić w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 09.06.2013 10:11
warto zrobić,żeby sprawdzić jak smakują.
smakoszek 05.01.2013 17:00
świetne
IKrakowianka 25.12.2012 17:56
świetny przepis
Motorek 30.06.2012 08:54
fajne
SYLKA 25.06.2012 14:26
trzeba sprobowac
olkaaa 12.05.2012 11:41
jeszcze nie jadłam
klaklak 26.03.2012 21:49
smaczne
Marlena/Kinia 13.02.2012 10:55
takich jeszcze nie próbowałam , ciekawa jestem smaku....
Robert10 12.01.2012 10:36
bardzo apetyczne
gacopierz23 24.12.2011 09:37
smaczne
mala2021 16.09.2011 16:18
super
kriso 07.07.2011 17:27
ciekawy przepis
Marzena34 26.04.2011 17:05
orginalne połaczenie
Dorota59 28.02.2011 14:46
lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak