Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak, pesto, pieczarki, szpinak, ser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża
pieczarki
szpinak świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak, pesto, pieczarki, szpinak, ser

SKŁADNIKI:

* duza podwójna piers kurczaka,
* pieczarki - 125g,
* szpinak swiezy - 125g,
* smietana 30% - 250ml,
* ser zólty - 200g,
* pesto rosso (czerwone) - 4 lyzeczki,
* sól, pieprz ziolowy,
* pieprz kolorowy swiezo mielony,
* folia do pieczenia.

PRZYGOTOWANIE:

Piersi kurczaka obrac ze wszelkich zylek i tluszczu, oplukac i osuszyc recznikiem papierowym. Pokroic wzdluz na platy o grubosci ok 0,7cm. Z jednej strony posolic i przyprawic pieprzem ziolowym. Przelozyc do formy wyscielonej folia, przyprawiona czescia do dolu, ukladajac mieso ciasno kawalek przy kawalku. Wierzch miesa posmarowac dokladnie pesto. Pieczarki obrac i drobno pokroic. Szpinak przeplukac zimna woda, osuszyc, odrzucic ogonki, a liscie dosc drobno posiekac. Na mieso kladziemy pieczarki, a nastepnie liscie szpinaku. Szpinak posypac delikatnie sola. Calosc zalac smietanka, a wierzch posypac swiezo zmielonym kolorowym pieprzem. Wstawic do piekarnika i piec przez 45 minut w 180 stopniach, wyjac, posypac startym na grubych oczkach serem i ponownie wstawic na chwile, do rozpuszczenia sera. Podawac z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 28.04.2011 16:22
mniam
pigila
pigila 13.03.2011 15:18
chyba super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak