Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z groszkiem i koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z groszkiem i koperkiem

SKŁADNIKI:

* rosól drobiowo-warzywny z poprzedniego dnia - 2l,
* marchewka - 3 sztuki,
* cebula - 1 sztuka,
* korzen pietruszki - 2 sztuki,
* seler naciowy - 1 lodyga,
* seler korzeniowy - nieduzy kawalek,
* groszek mrozony - 1,5 szklanki,
* por - 1 sredniej wielkosci
* czosnek - 2 zabki,
* koper suszony/swiezy - lyzka/2lyzki,
* lisc laurowy,
* sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa obrac, umyc i osuszyc. Cebule, korzen selera i czosnek pokroic w kosteczke. Pietruszke,pora, lodyge selera i marchewke w plastry badz pólplastry, groszek przeplukac. Z wierzchu rosolu zebrac tluszcz i wyrzucic. Rosól zagotowac, wrzucic cebule, marchewke, korzen selera i pietruszke. Gotowac na malym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, po czym dodac lisc laurowy, lodyge selera, pora i groszek, gotowac przez ok 10 minut, wrzucic czosnek i koperek, zagotowac i doprawic do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 20.03.2012 18:39
super
caroline1983 18.03.2012 21:27
uwielbiam takie lekkie, mocno warzywne zupy
rjustysia 05.02.2012 17:00
Kolorowa i piękna :)
Tomasz17 08.11.2011 09:37
zdrowa zupka
agnieszka189 28.03.2011 10:38
uwielbiam takie lekkie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak