Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 l
tłuszcz 2 dag
sól
pieczarki 50 dag
cebula 10 dag
mąka 3 dag
śmietana 1/4 l
pieprz
Koperek suszony Prymat
makaron rurki 250 g
włoszczyzna 25 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z makaronem

Pieczarki umyć, cienko pokroić, ugotować w małej ilości wody razem z posiekaną cebulą.
Z włoszczyzny i tłuszczu ugotować wywar, połączyć z grzybami, podprawić mąką rozmieszaną z zimną wodą, zagotować, dodać śmietanę, sól, pieprz, koperek.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Zupę podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 16.01.2012 23:59
MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak