Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak na al dente

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200g
szpinak 400g
ząbek czosnku 4
jogurt naturalny 125ml
cebula 1
kostka rosołowa 1
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia
ser gouda 100g

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak na al dente

Makaron gotujemy na al dente.
Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę i czosnek. Kiedy cebula się zarumieni, dodajemy mrożony szpinak i dusimy pod przykryciem aż do całkowitego rozmrożenia szpinaku. Kiedy się rozmrozi, dodajemy kostkę rosołową, przyprawy i zioła i dusimy jeszcze chwile. Na koniec dodajemy kilka łyżek jogurtu i dokładnie mieszamy. Tak powstały sos szpinakowy mieszamy z ugotowanym makaronem. Danie wykładamy na talerz i posypujemy startym serem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.10.2012 14:55
uwielbiam szpinak i myślę że ta potrawa bardzo by mi smakowała
ankaryba 22.06.2012 11:17
smaczny :-)
Ewelina38 27.05.2012 21:35
ja bardzo lubię ale rzadko robię, bo rodzince nie podchodzi
Aneta41 22.05.2012 10:19
świetne
olkaaa 09.05.2012 07:54
extra
Justyna Jussstiii 22.04.2012 09:54
super
ewaa 02.04.2012 17:29
super
Grazyna0211 25.03.2012 14:46
tak nie próbowałam
gacopierz23 08.03.2012 09:35
uwielbiam szpinak
sunnymood 04.03.2012 11:48
nie jadłam jeszcze takiego szpinaku, ale po komentarzach widać,że warto spróbować:))
Kuchareczka2 04.03.2012 10:43
uwielbiam taki szpinak bardzo zdrowy
daria899 14.02.2012 23:24
dobry
Ania67 11.03.2011 08:26
Coś dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak