Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
grzyby suszone 3 dag
masło 20 dag
oliwa 2 łyżki
kajzerka 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbek

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Grzyby umyć, namoczyć na kilka godzin w małej ilości wody, następnie ugotować. Cebule drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać oczyszczone wątróbki i smażyć około 15 minut. Odciśniętą bułkę, grzyby, wątróbki z cebulą zemleć w maszynce z bardzo drobnym sitkiem 2 razy. Do zimnej masy dodać masło i wywar z grzybów, przyprawić do smaku. Dokładnie wyrobić. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.12.2013 18:55
Zapowiada się super.
Katarzyna59 13.04.2013 15:27
rewelacja, super
romanrafal
romanrafal 20.03.2013 16:32
smaczny pasztecik
Seba 10.12.2012 08:54
pycha
olkaaa 03.12.2012 09:47
muszę spróbować
przejs 16.10.2011 11:57
z chęcią bym zrobiła taki, ale mam problem z kupowaniem wątróbek dobrej jakości...tych sprzedawanych w okolicznych sklepach czasem nawet kot nie chce jeść :/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak