Sposób przygotowania
Żółtka wymieszać z mlekiem, bułką tartą i przyprawami. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Na mniejszej patelni zeszklić cebulę, dodać cukinię i delikatnie podsmażyć, aż zmięknie. Szynkę pokroić w paseczki. Masę żółtkowo-mleczną połączyć ostrożnie z bakaliami, podsypać mąką. Nakładać całość na przesmażoną cukinię, dodać szynkę, wyrównać powierzchnię łyżką i smażyć aż całość się zetnie (można delikatnie odgiąć brzeg omletu drewnianą łopatką lub łyżką i sprawdzić, czy nie przypalił się od spodu). Podawać z chlebem posmarowanym masłem czosnkowym.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Margo1
Anna138
Konto zablokowane
Adam12
jolaxa1