Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka w ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
ryż 1,5 szkl
woda 4 szkl
mąka krupczatka 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka w ryżu

Filety z kurczaka umyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło razem z olejem. Filety obtoczyć w mące i zrumienić, odłożyć. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso zeszklić posiekaną cebulę. Pieczarki drobno posiekać, wsypać do cebuli i podsmażyć, przyprawić do smaku. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pieczarki z cebulą. Wszystko zasypać suchym ryżem, zalać 4 szklankami wody z rozpuszczoną bulionetką. Włożyć do piekarnika, piec pod przykryciem około 45 minut w temp 180 stopni. Podawać z surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 04.11.2013 11:02
smaczny obiadek :-)
olkaaa 09.12.2012 13:05
bardzo fajne
IlonaAlbertos 28.10.2012 21:55
Smaczne, lekkie danie.
mirosława4 08.03.2012 15:59
zapewne smaczne szkoda że nie ma zdjęcia
ankaryba 24.06.2011 23:35
pyszne
Monika193
Monika193 26.04.2011 16:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak