Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
jajko 2 szt
kajzerka 2 szt
mleko 150 ml
musztarda 1 łyżka
masło 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z pieczarkami

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Masło rozgrzać na patelni wsypać posiekaną cebulę, delikatnie zrumienić, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i podsmażyć. Przestudzone pieczarki włożyć do mięsa, wbić jajka, dodać odciśnięte bułki, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Masę mięsną wyłożyć do wąskiej brytfanny. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Mięso pokroić po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 19.01.2013 14:13
już dawno nie robiłam
Dorota59 27.10.2012 13:32
pyszna
mirosława4 28.12.2011 17:46
smaczne mięsko
Iwona51
Iwona51 28.12.2011 00:16
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak