Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z chilli con carne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 g
sól 2 łyżeczki
chilli co carne 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z chilli con carne

Zagotować wodę z 2 łyżeczkami soli, włożyć 3 torebki ryżu, gotować 15 minut. Odcedzić. Zagrzać chilli con carne wg mojego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/110711/chilli-con-carne-czyli-mieso-mielone-z-fasola-w-pomidorach.html. Ryż rozłożyć na 3 talerze, na środek ryżu wlać mięso z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 20.03.2012 12:19
super
bejciu24 28.02.2011 20:56
fajnie wygląda
Jolanta_P-S 28.02.2011 13:21
ale u nie wszystko zjedli i nie było co odgrzewać;)
pacpaw 28.02.2011 13:17
ja swoje chili con carne jeszcze wykorzystałem w naleśnikach po meksykańsku. A te chili con carne gdzieś przeczytałem, że smakuje najlepiej na drugi lub trzeci dzień odgrzane :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak