Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa np.toruńska,śląska lub resztki wędlin

    70 dag
  • boczek

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • biała fasola

    1 kg
  • bazylia

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć w wodzie przez 12 godz. i ugotować w tej samej wodzie aż do miękkości.Boczek, kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę nadal smażyć.Do ugotowanej fasoli dodać wędliny z cebulą, koncentrat pomidorowy,cukier, rozgnieciony czosnek,przyprawy i 1.5 szklanki wody. Wszystko razem podgotować, delikatnie mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat