Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z pieczarkami i kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1,5 szkl
jajko 1 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
kapusta kiszona 30 dag
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z pieczarkami i kapustą

Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, wystudzić. Do zimnych dodać jajko, mąkę i zagnieść ciasto. Kapustę ugotować w wodzie, odcedzić, posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone pieczarki i kapustę. Wszystko razem dusić aż do odparowania płynu. Przyprawić do smaku. Z ciasta formować placuszki, nakładać farsz, zlepiać brzegi i formować knedelki. Gotować w osolonej wodzie przez 4 minuty od chwili zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.11.2012 00:20
Fajne połączenie.
Motorek 26.07.2012 09:37
pycha
Monika193
Monika193 18.10.2011 19:19
pycha
przejs 05.10.2011 11:13
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak