Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 90 dkg
żółtko jajek 5 szt
ocet 2 dkg
musztarda 5 dkg
cukier 2 dkg
sól 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowy

Wszystkie składniki ogrzać do temperatury pokojowej.Żółtka wymieszać z octem (trochę) i musztardą, ucierać, dolewając olej. Sos mieszać w jedną stronę. Dodać resztę octu, sól i cukier. Sos odstawić przykryć i trzymać w chłodnym miejscu w naczyniu szklanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 26.05.2011 09:33
fajny sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak