Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie meksykańskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka czerwona 2 puszki
pomidory bez skórki 1 puszka
zielona papryka chilli 1 szt
mielone mięso mieszane 0,5 kg
oliwa 3 łyżki
tymianek 4 gałązki
sól
pieprz
papryka mielona
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Danie meksykańskie

Fasolę osączyć, pomidory rozdrobnić w zalewie. Tymianek opłukać, oderwać listki od łodyżek. Paprykę oczyścić, opłukać pokroić w cienkie krążki. Rozgrzać w garnku oliwę, podsmażyć mielone mięso, dodać cebulę, paprykę, smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką, wrzucić tymianek. Całość wymieszać. Włożyć pomidory wraz z zalewą oraz fasolkę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 8 minut, mieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 03.03.2011 14:27
lubię dania pikantne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak