Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron neapolitana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 200 g
pomidory krojone z puszki 3 szt.
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
ser gouda 100 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Na wierzch dania można położyć listek świeżej bazylii.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron neapolitana

1. Na teflonowej patelni rozgrzać olej, następnie wrzucić pokrojony drobno czosnek. Wlać zawartość puszek pomidorów, łącznie z sokiem. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i tak gotować przez jakiś czas.

2. Kiedy już połowa wody z pomidorów odparuje, dodać przyprawy. Gotować dalej, aż nie będzie już nadmiaru wody w sosie.

3. W międzyczasie wrzucić makaron na osolony wrzątek i ugotować go al dente.

4. Zetrzeć ser na małych oczkach tarki.

5. Na talerzach rozłożyć odcedzony makaron, sos oraz starty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 22.01.2012 10:31
pycha
jogobella23 15.06.2011 12:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak