Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z faszerowanych muszli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 70dag
czosnek 4-5 ząbków
makaron muszle
oliwa
ser żółty 25dag
pieprz
koncentrat
papryka mielona
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
oregano
lubczyk
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z faszerowanych muszli

Muszle ugotować w osolonej wodzie z łyżką oliwy i odcedzić. Mięso podsmażyć na oleju,oprószyć pieprzem i solą,dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Do usmażonego dorzucić puszkę pomidorów i dusić na małym ogniu. Dodać łyżeczkę koncentratu pomidorowego, paprykę mieloną (np. w kosteczce), pieprz cytrynowy,oregano,lubczyk. Gotowym farszem napełniać muszle.
naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać ciasno muszle z farszem.Posypać serem startym i zapiec w 200stopniach.
**
Zrobiłam 2 warstwy w naczyniu - muszle,połowa sera, muszle i ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 01.03.2011 14:10
no jasne:D
aginaa 01.03.2011 09:48
pyszna musi byc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak