Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo-cielęcy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2
marchew 3-4
pietruszka 2
natka pietruszki
kostka cielęca
przyprawa do potraw
smakomyk
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
makaron nitki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo-cielęcy

Zagotować 2 litry wody z udkami, 2 liśćmi laurowymi i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Dodać kostkę bulionową cielęcą, obrane i pokrojone pietruszki i marchewki. Doprawić pieprzem i \"smakomykiem\" zamiast soli (cały czas trzymać na małym ogniu). Ugotowane mięso przełożyć na talerz (warzywa do rosołu zazwyczaj dodaję gdy udka są już prawie ugotowane). Przed końcem dodać garść natki pietruszki. Oddzielnie ugotować makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 01.03.2011 09:48
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak