Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka Piotrkowska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ziemniaki
wywar z kostki 4 szklanki
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
śmietana 12% 1 szklanka
paluszki cielęce 4
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka Piotrkowska

Włoszczyznę obrać i zetrzeć na tartce potem zeszklić na stopionym tłuszczu zalewamy rosołem z kostki i gotujemy ok 10 minut w międzyczasie ziemniaki kroimy w kostkę wrzucamy do zupy i gotujemy serdelki albo paluszki cielęce pokroić w kostkę dodajemy do zupy i jeszcze chwilkę pogotować doprawić świeżo zmielonym pieprzem i śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 06.09.2013 08:19
świetna zupka
Andysz 23.04.2012 19:58
fajna;))
IKrakowianka 02.10.2011 09:29
smaczna zupka
agnieszka214 18.07.2011 06:02
uwielbiam
ElizaT 27.03.2011 15:48
fajna i prosta zupa. Szybko można zrobić na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak