Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica z cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosuł z kostki(najlepiej grzybowy) 1
sok z cytryny
pikantna musztarda 1 łyżeczka
sól, cukier
oliwa 3 łyżki
soczewica 1/2 (szybko gotująca się)

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z cebulą

Soczewicę przepłukać i ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej,dokładnie odsączyć.Cebule posiekać i wymieszać z soczewicą.Oliwę wymieszać z dwiema łyżkami soku z cytryny i musztardą,doprawić do smaku solą i cukrem.Tak przygotowanym sosem polać soczewicę,wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.09.2011 23:11
wspaniała
ronald88 03.09.2011 15:33
super
Emilia21 01.11.2010 18:55
super
buksiak12 23.08.2010 10:59
mniam mniam mniam
Dorota71 23.08.2010 10:35
fajny przepis
Emilia22 23.08.2010 10:11
na pewno smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak