Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
boczek wędzony 30 dag
cebula 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

1. Ziemniaki obrać i podgotować w osolonej wodzie ok 5-10min w zależności od wielkości ziemniaków. Boczek pokroić w kostkę, cebule w piórka i wymieszać. Podgotowane ziemniaki odcedzić i pokroić w plasterki, połączyć
2. z boczkiem i cebulą. Całość dobrze wymieszać, dodać przyprawy i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 200-250 stopni i piec 30-40min pod przykryciem. Podawać z maślanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak