Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 500 g
mleko 1/2 l
cukier waniliowy 16 g
cukier 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jagodowy

Odlać pół szklanki mleka (będzie potrzebne do rozrobienia mąki). Jagody lekko rozmrozić, zmiksować z pozostałym mlekiem. Wlać do garnka, dodać oba cukry i chwilę gotować. W pozostałym mleku rozrobić mąkę ziemniaczaną. Do gotujących się jagód powoli wlewać mieszankę mąki z mlekiem, cały czas mieszając. Doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 2 minuty. Cały czas należy intensywnie mieszać, żeby nie powstały grudki. Gotowy budyń przelać do miseczek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 07.07.2012 12:13
super budyn
[email protected] 07.07.2012 12:13
super budyn

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak