Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z mozzarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki
mozzarella
włoszczyzna mrożona
koncentrat pomidorowy
przyprawa do potraw
lubczyk
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z mozzarellą

Zagotować ok. litr wody z 2 kostkami bulionowymi (cielęcymi). Dorzucić włoszczyznę (może być mrożona mieszanka) a następnie koncentrat. Doprawić jarzynką, lubczykiem, pieprzem i ewentualnie solą. Na koniec dodać \"porwaną\" mozzarellę i delikatnie mieszać aż się rozpuści w zupie. Podawać z makaronem (nitki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 27.02.2011 13:13
posmak sera sprawia, że smakuje ciekawiej:)
polly66 27.02.2011 10:14
dla wzbogacenia smaku można dodać np.odrobinę cayenne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak