Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
mąka ziemniaczana 25 dag
jaja 1 sztuka
sól 1 szczypta
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kluski śląskie

1. Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie, przecisnąć przez praskę. Do masy dodać jajo, mąkę, masło i dokładnie wyrobić. Formować małe kluseczki, na środku można zrobić mały dołek. Kluski gotować
2. w posolonej wodzie na wolnym ogniu ok 5min po wypłynięciu na powierzchnię. Podawać polane sosem
3. , z mięsem, kapustą lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 31.03.2011 13:00
uwielbiam te kluseczki:) pięknie wyszły:)
ilka_86 31.03.2011 12:59
uwielbiam te kluseczki:) pięknie wyszły:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak