Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne palcki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
cebula 0,5 sztuki
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczna 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne palcki ziemniaczane

1. Ziemniaki i cebulę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce i położyć na sitku. Wodę odlać, a pozostałą na dnie miski skrobię dodać do startych ziemniaków.
2. Do masy ziemniaczanej dodać oba rodzaje mąki, jajka, sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
3. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką masę (2 łyżki na 1 placek). Smażyć
4. z dwóch stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 31.10.2012 10:51
uwielbiam :)
ilka_86 27.02.2011 16:39
pyszne placuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak