Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

twarożek niedzielny z rzodkiewką i zielonym ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 5 szt
ogórek zielony 1/2 szt.
śmietana 12-procentowa 150 ml
sól, pieprz do smaku
szczypiorek 1/3 pęczka
twaróg 250 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: twarożek niedzielny z rzodkiewką i zielonym ogórkiem

Twaróg wkładamy do miski. 4 Rzodkiewki kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek kroimy drobno. Ogórek ścieramy na tarce warzywnej o dużych oczkach, zostawiamy kawałek. Doprawiamy sola i pieprzem, twaróg rozdrabniamy widelcem. Wlewamy śmietanę i mieszamy delikatnie. Ozdobić rzodkiewka i ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 27.02.2011 11:57
pycha! lubię rzodkiewkę:)
pacpaw 27.02.2011 11:23
szybko dodane :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak