Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo-jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 30 dag
jagody 20 dag
woda 3 szklanka
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo-jagodowy

Truskawki umyć delikatnie, kilka razy zmieniając wodę. Obrać z szypułek.
Zagotować wodę z cukrem, dodać truskawki i jagody.
Zagotować, ustawić jak najmniejszy płomień i pozostawić na kilka minut - nie dopuszczając do wrzenia. Rozlać do szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.10.2011 09:05
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak