Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeżonka po mojemu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe-mieszane 1.5 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świeżonka po mojemu

Mięso wieprzowe, najlepiej mieszane gatunki z obowiązkowym dodatkiem boczku ,kroimy na mniejsze porcje i układamy w garnku z grubym dnem ,posypujemy solą i pieprzem ,przykrywamy i dusimy do miękkości(w razie potrzeby podlewamy wodą).Gdy mięso jest prawie miękkie i cały płyn odparował ,a został tylko tłuszcz który nam się wytopił z mięsa,odkrywamy pokrywkę i pozwalamy mięsu się przyrumienić w trakcie smażenia mięsa dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i na sam koniec drobno posiekany czosnek ,ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.
Podajemy z musztardą i pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 01.06.2011 18:43
super
Tomek14 30.05.2011 15:38
oooo najlepsze jedzonko
Ewa104 20.03.2011 15:15
Wieki jej nie jadłam,a bardzo lubię.
bami 27.02.2011 09:21
Wygląda bardzo apetycznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak