Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet w zupie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
mleko 4 łyżki
posiekany szczypiorek 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
utarty ser 5 dkg
kostka rosołowa 2 szt
sól
pieprz
jajko 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet w zupie

Jaja wbijamy do wysokiego naczynia i mieszamy z mąką i mlekiem. Oproszamy pieprzem, solimy i dodajemy połowę szczypiorku. Odstawiamy na 10 minut. Rozgrzewamy na patelni masło i smazymy omlet z dwóch stron na rumiano. W garnku roztapiamy kostki rosołowe w litrze wody i doprowadzamy do wrzenia. Kroimy omlet w wąskie paski i zalewamy przygotowanym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak