Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0.5 kg
biała fasola 0.5 szkl
duży ziemniak 2 szt
pomidory 30 dkg
białe wino 1.5 szkl
olej 1 łyżka
sól
pieprz
woda
kapusta czerwona 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z mięsem

Fasolę płuczemy i zalewamy przegotowaną zimną wodą. Zostawiamy na noc. Gotujemy nw tej wodzie na średnim ogniu aż fasola będzie miękka. Kroimy wołowinę w cienkie plasterki i podsmażamy na silnym ogniu z odrobiną oleju. Wkładamy do żaroodpornego naczynia warstwami: mięso, fasolkę, obrane i pokrojone w plasterki ziemniaki, pomidory i poszatkowaną drobno kapuste a na wierzch cebulę. Każdą warstwę przesypujemy pieprzem i solą. Całość zalewamy winem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni piekarnika pod przykryciem na 2-2,5 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak