Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa gruba 1/2 kg
pieczarki 30 dag
groszek konserwowy 1 szkl
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
tłuszcz do smażenia
pomidor 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa z groszkiem

Kiełbasę pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekaną zeszklić na maśle, dodać utarte na tarce o dużych otworach pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Następnie do farszu wsypać bułkę tartą, groszek konserwowy, wymieszać. Przyprawić do smaku. Plasterki kiełbasy obrumienić na tłuszczu. W czasie smażenia uformują się z nich miseczki. Każdą napełnić farszem, ozdobić pomidorem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.01.2014 19:55
Fajne połączenie.
mirosława4 21.10.2013 08:03
świetny przepis na smaczną przekąskę :)
Dorian 02.01.2013 08:15
pycha
m1monika 06.06.2012 08:12
fajne :-)
Seba 15.02.2012 10:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak