Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z gotowanego mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 40 dag
cebula 1 szt
jajko 4 szt
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z gotowanego mięsa

Cebulę drobno posiekaną usmażyć na maśle. Ugotowane mięso zemleć w maszynce, dodać usmażoną cebulę, 4 łyżki tartej bułki, 2 jajka, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować wałeczki, zanurzać je w roztrzepanych jajkach, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym smalcu. Podawać z gotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.03.2014 15:47
proste i smaczne
romanrafal
romanrafal 02.02.2014 07:56
smaczne krokiety
IlonaAlbertos 30.06.2013 22:20
Przepis wart wypróbowania.
RenataZ-et 24.09.2011 12:13
pyszne są takie krokiety
Monika193
Monika193 04.08.2011 00:16
też takie czasem robię
Monika193
Monika193 04.08.2011 00:15
też takie czasem robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak