Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalarepki z kozim serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melisa cytrynowa 6 listków
kalarepka 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
jogurt 75 g
sól
chilli w proszku 1 szczypta
ser kozi 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalarepki z kozim serem

Listki melisy opłukać, osuszyć, drobniutko posiekać. Kalarepkę obrać, pokroić w słupki, następnie gotować około 1-2 minuty w osolonej wodzie. Jabłko umyć , pokroić na cząstki, skropić łyżką soku z cytryny. Ze śmietany, jogurtu, 2 łyżek wody, w której gotowana była kalarepka, reszty soku z cytryny, soli, chilli i melisy przygotować sos. Polać nim kalarepkę i jabłko, wymieszać, odstawić na kilka minut. Kozi ser pokroić na kawałki, ułożyć na sałatce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak