Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby w zalewie octowej

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 600-800 ml
ocet 200 ml
cebula 1 sztuka
cukier 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
świeże ryby 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna
jaja 2 sztuki
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby w zalewie octowej

Ryby oczyścić i wymoczyć, następnie osuszyć i oprószyć solą. Panierować je w jajku mące i bułce tartej, następnie smażyć na patelni na złoty kolor. Ryby przekładać do słoików. Z wody, octu, cukru, kucharka i maggi przygotować zalewę. Do słoików wrzucić ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy oraz kawałki cebuli. Ryby zalać gorącą zalewą. Słoiki od razu zakręcić. Odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.05.2013 21:37
Często robię taką rybkę
IKrakowianka 22.07.2012 18:48
muszę w końcu zrobić..
Katarzyna/kate1980 31.03.2012 22:30
pychotka
BozenA 27.02.2012 11:38
mmmm
BozenA 27.02.2012 11:38
mmmm
ben-ka 01.09.2011 09:09
często robię takie rybki:) wędkarz w domu,to wiadomo....
MAŁY 18.12.2010 19:19
fajne takie swojskie
Iwusia 15.08.2010 16:50
Zjadłabym taką rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak