Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe roladki z farszem grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 75 dag
cebule 3 szt
olej 2 łyżki
grzyby suszone 5 dag
pieprz
ogórki kwaszone 4 szt
natka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe roladki z farszem grzybowym

Śledzie namocz, cebule pokrój w cieniutkie talarki, podsmaż na oleju lub oliwy hiszpańskiej. Dodaj i ugotowane i posiekane grzyby, chwilę podduś razem. Dodaj pieprz i posiekana natkę (kilka gałązek odłóż). Płaty śledziowe smaruj dość grubo przyrządzonym farszem, a następnie zwijaj jak rolmopsy i układaj na półmisku. Obierz i pokrój w plasterki kwaszone ogórki, obłóż nimi śledzie, na koniec udekoruj roladki gałązkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.09.2011 17:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak