Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa brokulowa z groszkiem i feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł
skrzydełka kurczaka
groszek mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa brokulowa z groszkiem i feta

SKŁADNIKI:

* Brokul - 600g,
* porcja rosolowa np. 4 skrzydla,
* groszek zielony mrozony - 2 szklanki,
* ser feta - 250g,
* czosnek - 3 duze zabki,
* makaron - male kolanka - ok 300g,
* vegeta - 2 lyzki,
* sól,pieprz,


PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotowac al dente w/g wskazówek na opakowaniu. Ser feta pokroic w kosteczke.Czosnek przecisnac przez praske. Brokula obrac, umyc i podzielic na male czastki. Lodyge obrac i pokroic w kosteczke. Porcje rosolowe umyc, wrzucic do duzego garnka razem z pokrojona lodyga, dwoma lyzkami vegety i dodac 1,5 litra zimnej wody. Zagotowac i zebrac szum. Gotowac na malym ogniu przez 15 minut pod przykryciem, dodac brokula, gotowac przez 10 minut bez przykrycia. Dodac przeplukany groszek, gotowac okolo 5-7 minut, dodac zmiazdzony czosnek, zagotowac. Zdjac z ognia, dodac ser feta, wymieszac i wszystko zmiksowac dokladnie przy pomocy blendera. Przelac przez sito do drugiego garnka w celu odrzucenia lupinek po groszku. Podawac na cieplo z makaronem. Jezeli lubimy bardziej gesta zupe, mozemy zredukowac ilosc wody do 1,25l.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 29.10.2011 10:42
świetna zupka
Izabela/bella81 20.05.2011 08:21
super
eli_555 26.02.2011 22:19
Lubię brokuły i groszek,pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak