Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka piramidka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
cebula
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka piramidka

SKŁADNIKI:

* karkówka bez kosci - 3 plastry o grubosci 1 cm,
* pieczarki - 100g,
* cebula - 1,
* ser zólty - 100g,
* majonez - 3 lekko kopiaste lyzki,
* keczupm najlepiej pikantny - 6 lyzek,
* chilli, papryka czerwona slodka,
* sól, pieprz, sos sojowy,
* suszone oregano,
* olej do smazenia

PRZYGOTOWANIE:

Karkówke umyc i osuszyc. Przyprawic z obu stron sola, pieprzem, papryka czerwona slodka i chilli, skropic sosem sojowym z obu stron (mozna owinac folia i wstawic na 2 godziny do lodówki). Podsmazyc na lekko rumiano z obu stron. Przelozyc do formy wyscielonej folia do pieczenia. Cebule obrac, umyc i pokroic w drobna kosteczke. Pieczarki dobrze obrac i pokroic w cienkie plastry. Ser zólty zetrzec na tarce. Na karkówce ulozyc cebule, na cebule warstwe pieczarek, które lekko posolic i posypac pieprzem. Na pieczarki smarujemy cienka warstwe majonezu i na koniec warstwa keczupu. Wierzch posypujemy oregano. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzine w 190 stopniach. Tuz przed zakonczeniem pieczenia wyciagamy forme z piekarnika, warstwe keczupu posypujemy startym zóltym serem i ponownie wstawiamy do piekarnika, do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 20.12.2011 16:33
ale musi być smaczna:)
Misiek1 27.02.2011 10:41
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak