Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczawiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 szkl
masło 2 łyżki
śmietanka 1/ szkl
mąka 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczawiowy

Bulionetkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. W rondlu rozgrzać masło, dodać szczaw i dusić pod przykryciem. Pod koniec oprószyć mąką, mieszając połączyć z bulionem, zagotować. Przetrzeć przez sito, dodać śmietankę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać do jajek lub mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.07.2013 14:54
Ciekawy sosik.
Edyta38 24.06.2011 09:28
mniam mniam ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak