Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomarańczowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyzek
galaretka pomarańczowa 1 szt
pomarańcze 2 szt
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
spirytus 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomarańczowy

Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, przestudzić. Białka ubić na na sztywną pianę. Miskę z ubitymi białkami położyć nad garnkiem z gotująca się wodą, ciągle ubijając dodawać po 1 łyżce cukru, cukier waniliowy i żółtka. Gdy zaczną obsychać brzegi miski, zdjąć z pary i ubijać do ostudzenia. Następnie wlać sok wyciśnięty z pomarańczy, rozpuszczoną galaretkę i spirytus. Krem wyłożyć do pucharków, wystudzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.10.2011 00:22
rewelacyjny pomysł!
Iwona51
Iwona51 05.09.2011 10:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak