Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty brukselki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka konserwowa 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
czosnek 1 zabek
jabłko 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
jajko 2 szt
cutryna 1 łyżka
majonez 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
brukselka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty brukselki

Kapustę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Jabłko obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Ogórki i jajka i paprykę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, wymieszać. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.12.2012 10:04
fajna
Ada-Gaba 03.02.2012 13:24
pycha
Monika193
Monika193 13.10.2011 21:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak