Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 2 szt
mleko 5 łyżek
masło 2 łyżki
żółty ser
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior pod pierzynką

Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy kilka minut w osolonej wodzie.
Odcedzamy. Żółty ser ścieramy na tarce a następnie mieszamy z mlekiem i przyprawiamy.
Masło dzielimy na małe kawałeczki.
Naczynie żaroodporne należy wysmarować masłem lub olejem,
a następnie włożyc do niego kalafior.
Kalafior polewamy sosem, i układamy na niego kawałeczki masła.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni,
pieczemy aż ser się roztopi.
Po wyjęciu posypujemy natka pietruszki i podajemy do obiadu razem z ziemniakami i mięskiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 29.03.2011 16:57
pyszne,podobnie można by przyrządzić brokuły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak