Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 2 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
sól do smaku
pieczarki marynowane 6 sztuk
polędwica wołowa pokrojona dkg
oliwa 2 łyżki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar Eli

Posiekaną polędwicę przyprawić solą,pieprzem,dodać olej i wymieszać.Cebulę (ostrożnie wyjąć po 2 warstwy z brzegu,na koszyczki do żółtek),pieczarki i ogórki drobno posiekać.Mięso podzielić na 4 części,uformować kulki,lekko je spłaszczyć i ułożyć na talerzach.Talerze w koło mięsa posypać cebulką,pieczarkami i ogórkiem.Koszyczki z cebuli ponacinać w ząbki i ułożyć na mięsie,lekko je dociskając.Do każdego koszyczka wbić żółtko.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 21.08.2011 23:39
super
oliwkowa
oliwkowa 09.07.2011 22:30
mniam
ZEWA 07.04.2011 13:10
całe wieki nie jadłam tatara
ziutula
ziutula 12.03.2011 00:56
pyszności-smacznego.........

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak