Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos po warszawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ketchup 150g
cebule 2
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos po warszawsku

Grzyby myjemy, namaczamy, gotujemy. Po ugotowaniu wyjmujemy i należy je zemleć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać i usmażyć. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać. Połączyć z cebulą, ketchupem i grzybami. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 14.08.2011 12:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak