Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
masło 1 łyżka
rosół 1 szkl
tymianek
białko
sól
pieprz
pieczarki posiekane 250 g
wieprzowina 1,20 (bez kości)
ciasto francuskie 1 opakowanie
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w cieście francuskim

Mięso natrzeć tymiankiem, solą i pieprzem, odstawić na godzinę. Mięso ułożyć na blasze piec 50 minut, skrapiając rosołem. Pieczarki pokrojone w plasterki, wrzucić na patelnię, dodać masło i cebulę, usmażyć, przestudzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, wymieszać. Rozmrożone ciasto, rozwinąć, rozsmarować pieczarkowy farsz, położyć na nim mięso, zacisnąć brzegi, posmarować białkiem. Piec w 220 stop. Przez 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak