Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
jajko 1 szt
woda 1 szkl
truskawki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami

Truskawki oczyszczamy, płuczemy, osuszamy.
Do mąki dodajemy jajko, sól oraz wodę. Z całości zagniatamy wolne ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, szklanką wycinamy krążki.
Na każdym krążku ciasta układamy truskawkę obtoczoną w cukrze, zlepiamy dokładnie brzegi pierożków.
Pierogi wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy 3 minuty od wypłynięcia. Po ugotowaniu polewamy śmietaną lub masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 03.10.2011 08:41
pyszne
Haneczka1 28.02.2011 22:03
dawno nie jadłam mmm pyszne :)
agnieszka137 27.02.2011 11:42
na takie zawsze ma się smak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak