Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa przekąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle ryżowe 10 sztuk
serek mascarpone 100 g
pomarańcza 1 sztuka
cukier żelujący 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa przekąska

Specjalnym nożykiem lub ewentualnie tarką ścieramy skórkę z dokładnie umytej pmarańczki. Następnie pomarańczkę obieramy, pobzawiając ją nawet białych błonek.
Obraną pomarańczke wkładamy do rondelka, łyżka wyciskamy sok, dodajemy skórkę, cukier waniliowy i żelujący i dusimy na małym ogniu ok 20-30 minut. Następnie studzimy.

Wafle ryżowe smarujemy serkiem mascarpone i pomarańczowym dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak