Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z koziny.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kozina 1 kg
wątróbka 10 dag
słonina 40 dag
marchew 2
pietruszka 1
seler pół
cebula 1
jajko 5
margaryna 2 łyżki
estragon 3 szczypty
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z koziny.

Mięso ugotować-do miękkości, ok 2, 5h, wątróbkę także. Warzywa również ugotować razem ze słoniną. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie.
Gdy ugotowane mięso ostygnie zmielić go razem z ugotowanymi warzywami, słoniną, wątróbka i usmażoną cebulą. Wszystko potem mieszamy z jajkami i przyprawami-nie żałować. Podłużną formę posmarować trochę margaryną. Piec ok. półtorej godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 11.11.2013 21:34
ciekawie musi smakować
lee-aa 27.05.2012 20:31
lekker ;)
adam1f 03.02.2012 23:31
dobry
sunnymood 10.12.2011 10:30
hehe, ciekawe ale raczej nie mój smak:)
ben-ka 15.05.2011 21:24
też się nad tym zastanawiam skąd wziąć kozinę a pasztety bardzo lubię:)
Robert10 21.03.2011 15:18
warto spróbować- tylko skąd tą kozinę
Mati13 02.03.2011 12:08
zjadłbym:)
Mysiunia 27.02.2011 13:51
bardzo smaczny! :)
MAŁGORZATA108 26.02.2011 17:49
Koziny to jezcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak