Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane do zupy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 5 dag
jajko 2 sztuki
ziemniak 1 sztuka
mąka 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane do zupy

Rozetrzeć masło z żółtkiem. Dorzucić roztartego na masę ziemniaka. Dodać ubitą pianę z białek i makę, lekko wymieszać. Wrzucić takie coś do rosołu. Gotować około 4 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 26.06.2011 11:01
Pyszne:)
gosia47-47 12.03.2011 22:14
zawsze dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak