Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 750 g
jajko 4 szt
mąka razowa 4 łyżki
mleko 2 szkl
olej sojowy 6 łyżek
soja 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet pieczarkowy

Soję ugotować według przepisu na opakowaniu, zemleć. Pieczarki posiekać i przesmażyć na 4 łyżkach oleju. Wymieszać pieczarki z soją, dodać jajka, mleko, mąkę, przyprawić do smaku, wyrobić na gładką masę. Formę wysmarować resztą oleju i w rogach posypać tartą bułką. Wyłożyć masę, posypać bułką i piec 40 minut w 200 stop

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak