Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 20 g
Goździki całe Prymat 6 szt
białe wino 1,7 l
marchew pokrojona w plasterki 800 g
tymianek
mąka 3 łyżki
kostki rosołowe 2 szt
sól
pieprz
wołowina 1,8 (pokrojona w kostkę)
cebula 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz na ostro

Mięso podsmażyć porcjami na tłuszczu, przyprawić. Dodać cząstki cebuli, jedną naszpikować goździkami, dodać tymianek posiekany, listki laurowe, smażyć chwilę. Posypać mąką, zasmażyć. Zalać winem, dusić 30 minut. Dodać litr wody i kostki rosołowe, dusić 60 minut. Po 40 minutach dodać marchew, przyprawić, posypać natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak